Filosofi

Under åren så har vår filosofi utvecklats till att bli enklare men samtidigt lärdom att vi måste ha koll på vinerna, så de är stabila.

Vi odlar på ekologiska grunder, fast vi inte får kalla det så, då vi inte är certifierade. Men vi vet vad vi gör och hur vi sköter våra odlingar. Inga kemikalier utan vi tillför näringsämnen till jord och plantor, för att de ska vara friska och mer motståndskraftiga.

I vineriet sker tillverkningen med enkla metoder. Vi tillsätter minimalt med ämnen såsom jäst och vid behov lite sulfiter för att stabilisera vinet. Vi har slutat att använda skönings- och klarningsmedel helt. Tiden och gravitationen renar vinet och så gör vi en filtrering före tappningen. Det är i stort allt. Kan knappast bli enklare. Enkelt och naturligt tillverkat kan man säga.

Denna metod eller tänk, kallar jag för KISS (Keep It So Simple). Åren har lärt mig att enkelhet faktiskt slår det mesta. Jag tycker att vinerna blivit bättre, självklart mycket tack vare att rötterna etablerat sig bättre med åren, men även vår hantering i anläggningen och då är filosofin KISS en viktig pusselbit.

 

Vinmakare

Lauri Pappinen